Mēness kalendārs pirtij

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā uz pirti vislabāk iet vienam vai kopā ar ļoti tuviem radiniekiem. Ja šajā dienā nokļūstat publiskā pirtī. Tad centieties izvairīties no jaunām paziņām. Sievietēm būtu vēlams zināt ka šī diena ir sevišķi efektīva sejas kopšanai, tātad jāpadomā par dažādām maskām. Vīriešiem šajā dienā būtu sevišķi jāsargā galva, tātad neiet pirtī bez galvas segas. Šī diena ir īstā, lai pasēdētu pirtī un pasapņotu par nākotni, jo viss šajā dienā ieplānotais piepildās.

 

  1. mēness diena.

Ja šajā dienā ejiet pirtī kopā ar jautru, trokšņainu kompāniju, pacentieties visus kaut kā uzcienāt, jo šīs dienas dāsnums atmaksāsies simtkārtīgi. Šajā dienā ir ļoti vēlams pirms pirts pamatīgi fiziski iesildīt ķermeni, jo tad efektīvāk varēsiet atbrīvoties no sāļu nogulsnēm, kā arī žults, nieru un urīnpūšļa akmeņiem. Pirts dzērienos ieteicams izmantot salviju, kalmju saknes.

 

  1. mēness diena.

Kārtīga izsildīšanās pirtī šajā dienā nāks par labu. Sevišķi efektīva šajā dienā ir sauna. Šajā dienā pirtī nedrīkst izmantot eļļas. Ļoti efektīvas pirtī būs enerģētiskā dziedniecība un enerģētiskā masāža.

 

  1. mēness diena.

Ja variet šajā dienā iztikt bez pirts, tad dariet to. Ja tomēr nav tādas iespējas, tad centieties iztikt tīri tikai ar ūdens procedūrām. Šajā dienā slotu un zāļu uzlējumu iedarbība ir mazefektīva. Ja ir iespēja, tad pēc pirts pastaigājieties pa mežu. Slotiņas un zālītes gatavot šajā dienā nedrīkst.

 

  1. mēness diena.

Pretstats 4. mēness dienai – pēc iespējas vairāk slotiņu un zālīšu. To efektivitāte būs maksimāla. Šī diena ir ļoti laba, lai kādam iemācītu iemīlēt pirti. Tējas vietā ieteicams dzert siltu pienu. Šajā dienā pirtī labi var noritēt garīgie attīrīšanās procesi, tāpēc nekautrējaties no asariņām. Labi ir izmantot marmora gabaliņus, lai pasildītu sāpošās vietas.

 

  1. mēness diena.

Pēc iespējas vairāk aromātisku zālīšu pirtī. Šajā dienā pirts jūs padarīs jaunākus. Ļoti labvēlīga diena plaušu un bronhu dziedināšanai pirtī. Atpūtas laikā relaksācijai izmantojiet zvaniņu skaņas vai labu dziesmu.

 

  1. mēness diena.

Diena ne sevišķi labvēlīga pirts procedūrām. Ja tomēr esat pirtī, centieties nepārspīlēt ar procedūrām. Pēc pirts siti saģērbieties, jo šajā dienā ir viegli apaukstēties. Šī paša iemesla dēļ neaizraujieties ar aukstuma procedūrām.

 

  1. mēness diena.

Šo dienu izmantojiet, lai vienkārši atpūstos pirtī. Šajā dienā efektīvas būs daudz komponentu tējas, sevišķi labi nomierinošie sastāvi.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā labāk iztikt bez pirts procedūras, ja jums nav labas attiecības ar gariņu pasauli. Tieši viņi viesojas šajā dienā pie jūsu pirts gariņa. Ja jūs tomēr esat asu izjūtu cienītājs, tad tomēr pirtī novāciet visus spoguļus un centieties izbēgt pat no sava atspulga ūdenī. Pērties uzmanīgi. Tējas un aromātus šai dienā labāk izmantot sirds darbības stimulēšanai – pret stenokardiju, starpribu neiralģiju, aritmiju, utt.

 

  1. mēness diena.

Šī ir vislabākā diena, lai apmeklētu slapjo pirti. Izmantojiet visas iespējamās pirts procedūras, jo šajā dienā viss ir efektīvs gan pēršanās, gan masāžas, gan kontrasta procedūras, utt. Lai pēršanās būtu efektīvāka, slotu ūdenī ielieciet dzintara gabaliņu. Šajā dienā ir vislabāk sākt pirts celtniecību.

 

  1. mēness diena.

Diena ir sevišķi laba pirts procedūrām. Ja tomēr esat pirtī, tad cenšaties, lai visas procedūras būtu vieglas, maigas.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā nevajadzētu iet uz pirti. Šajā dienā sirds ir ļoti jūtīga, un pirts karstums to var nelabvēlīgi ietekmēt.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā pirts procedūras veltiet sevis atjaunošanai un kosmētikai. Visi dziednieciskie un kosmētiskie sastāvi šajā dienā ir sevišķi aktīvi. Sievietēm šajā pirts reizē obligāta ir sejas un visa ķermeņa kosmētiskā masāža. Jauki šajā dienā ir būt pirtī kopā ar jauku, tuvu draugu kompāniju.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā labāk pirtī neiet. Mājās vēlams mazgājamajam ūdenim pievienot sāli.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā labāk ir ne tikai neiet uz pirti, bet vispār censties pēc iespējas mazāk iziet no mājas. Cilvēkiem ar vāju veselību ieteicams dzert profilaktiskās tējas.

 

  1. mēness diena.

Attiecībā pret pirti neitrāla diena. Šajā dienā atjaunojas asinis, tādēļ jāizmanto procedūras un sastāvi, kas veicina šo procesu. Labi izmantot medu.

 

  1. mēness diena.

Veltiet šajā dienā pirti sev un savam mīļotajam cilvēkam. Šajā dienā ir ķermeņa svētki; no labsajūtas uz lāvas līdz seksam. Izmantojiet visas iespējamās slotas un aromātus, lai vecinātu šos procesus. Ieteicams dzert vīnogu sulu.

 

  1. mēness diena.

Ļoti laba diena pirtij. Visas procedūras un sastāvi, kas saistīti ar ādas attīrīšanu, nieru attīrīšana, brūču dziedēšana būs ļoti efektīvi. Ļoti ieteicamas šajā dienā ir bērza un nātru slotas. Gars un masāža šajā dienā labi atjauno organismu. Ļoti ieteicama dažādu aromātisko eļļu izmantošana procedūrās.

 

  1. mēness diena.

Diena pirtij pietiekami neitrāla. Ņemot vērā, ka dienas vispārējais raksturojums ir samērā nelabvēlīgs, ieteicams pirti atlikt. Ja tomēr esat pirtī, tad aromatizēšanai izmantojiet vērmeli, ķimenes, baziliku, vībotni, utt. Uzmanību ieteicams pievērst zarnu darbībai, izmantojot attiecīgas procedūras un sastāvus.

 

  1. mēness diena.

Samērā laba diena pirtij. Veltiet šo pirts dienu savai muguriņai, sevišķi tās augšdaļai, izmantojot gan slotas, gan masāžas, gan ierīvēšanos, gan kompreses.

 

  1. mēness diena.

Ļoti labvēlīga diena pirts procedūrām. Labi iet uz pirti lielā kompānijā, tas jūs visus vēl vairāk satuvinās. Pievērsiet vērību savām aknām, jo šajā dienā pirts labvēlīgi tās ietekmē. Ļoti efektīvas būs rūdīšanās procedūras. Ja ir iespēja izvēlēties, pērties tuvā vai tālā pirtī, izvēlēties tālāko. Šī diena ir labvēlīga jaunas pirts iesvētīšanai.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā vislabāk pērties pēc senču metodēm. Pievērsiet sevišķu uzmanību mugurkaulam, jostas vietai, gurniem. Ar šīm vietām nopietni jāpastrādā, izvairoties no asām kustībām. Senatnē šajā dienā pirtī nodarbojušies ar zīlēšanu.

 

  1. mēness diena.

Pirts ieteicama, nav ieteicama liela kompānija. Gan jūs, gan jūsu apkārtējie šajā dienā ir ļoti uzbudināti un var būt viegli aizkaitināmi. Cenšieties izmantos pēc iespējas vairāk nomierinošus, nervu spriedzi noņemošus maisījumus. Aromātam var izmantot apiņus, ķimenes, piparmētras vai pavisam nedaudz vaivariņus. Sevišķa uzmanība mugurkaulam ar visām iespējamām procedūrām.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā ļoti labi ārstnieciskie maisījumi kā iekšķīgi, tā ārīgi. Bet vislabākās zāles būs mīļotais cilvēks, jo sekss šajā dienā ir sevišķi dziedinošs. Ja vēlaties bērniņu, tad šī diena ir vislabvēlīgākā tā ieņemšanai. Padariet šī dienas pirts apmeklējumu par skaistu fiziskās mīlestības rituālu un lai visas pirts iespējas padara to skaistu un interesantu. Šajā dienā labi iesākt pirts celtniecību.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā uz pirti vislabāk iet vienam. Šajā dienā vislabākās ir organisma attīrīšanas no šlakvielām procedūras. Cenšieties, lai pirts procedūra noritētu mierīgā ritmā, steiga šajā diena var slikti beigties.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā labāk uz pirti neiet. Gan apstākļi, gan pats šajā dienā nebūsiet labākajā formā.

 

  1. mēness diena.

Labvēlīga diena pirtij. Šajā dienā pilnībā paļaujieties savai intuīcijai procedūru un līdzekļu izvēlē.

 

  1. mēness diena.

Nav nelabvēlīgu priekšnoteikumu pirtij. Tikai cenšieties iztikt bez augu novārījumiem un tējām. Labi izmantot augļu un ogu maskas. Tēju vietā dzert sulas (sevišķi bagātās ar A vitamīnu). Šajā dienā nedrīkst siet slotas, sagatavot augus.

 

  1. mēness diena.

Šajā dienā uz pirti labāk neiet.

 

/No Ziedoņa Kārkliņa  “Pirts zinību” lekciju kursa/